Digitalfestivaler – fremtiden?

Under coronakrisen har kulturlivet virkelig fått seg en knekk, og mange artister og kunstnere har mistet sitt levebrød. Redningen for flere av disse har vært digitalfestivaler, som gjør det mulig for folk å strømme konserter hjemme fra – slik at smitte kan unngås. Når epidemien en gang er over vil vi nok kunne gå tilbake til å dra på konserter og festivaler på vanlig måte igjen, men det spørs om ikke digitalfestivaler har kommet for å bli likevel.

Blitt redningen for mange

Digitalfestivaler har nok reddet mange fra å gå konkurs, og da er det fint at fans stiller opp og betaler for strømmingen. Bergen Digitalfestival er blant aktørene som arrangerer digitale festivaler, og lar overskuddet gå til artistene. Dersom du selv skulle trenge å kjøpe billett til en festival og ikke kan vente til neste lønning kommer, kan et lån på dagen være aktuelt for deg. Dog må du huske på å ta høyde for renten ved et slikt lån.

Vil ikke erstatte andre festivaler

Digitalfestivaler vil aldri kunne erstatte fysiske festivaler i det virkelige liv, men festivaler som strømmes over nett har helt klart sine fordeler. Du trenger ikke ta høyde for forberedelser, som for eksempel reiseplanlegging, telt, ekstra klær, etc. og du slipper utgifter knyttet til reise. Det er fint å kunne nyte en festivalopplevelse hjemmefra, særlig hvis du inviterer andre hjem til deg.

En ny måte å oppleve livemusikk på

Coronakrisen har gjort at mange av oss har fått øynene opp for en ny type musikkopplevelse, og det gjenstår å se hvor mye vi kommer til å benytte oss av dette etter at alt har blitt som normalt igjen. Kanskje kan digitale konserter være noe vi benytter oss av når vi er syke, ikke har muligheten til å reise eller av en annen grunn rett og slett har det for travelt?

I den store verden av musikk og livemusikk som finnes der ute, skal vi tro at det finnes plass til alt. Det blir til syvende og sist vanskelig å sammenligne en fysisk festivalopplevelse med en digital en, og kanskje blir det vanlig å nyte begge deler.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *