Musikkfestivaler og forberedelser

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hva det er vi kan gjøre for å forberede oss på musikkfestivaler. Vi skal også se litt på de forskjellige festivalene som finnes rundt om i verden – og også spesifikt i Norge. Det første vi skal se litt på, er derimot hva en festival egentlig er for noe.

Hva er en festival?

En festival er per definisjon rett og slett en samling med folk som vil feire en høytid eller en felles interesse. Det finnes, for eksempel, mange høytider i dag som kan åpne opp muligheter for festivaler, men i første omgang ser vi for oss noe større enn den lokale sankthansfeiringen. Det finnes mange forskjellige grunner til å dra på en festival, for eksempel for å føre en tradisjon videre, men i denne artikkelen skal vi snakke om festivaler som relaterer seg kun til musikk. Dette betyr derimot ikke at disse to konseptene ikke kan eksistere sammen. Det er for eksempel mange musikkfestivaler som har blitt sin egen tradisjon uten at det har noe annet ved seg enn kjærligheten mennesker har til forskjellige typer musikk.

En musikkfestival er rett og slett en fest som varer i en lengre periode, med et større antall musikere enn på en vanlig konsert. Her fortsetter også festen ofte videre selv når musikken tar seg en liten pause. Derfor er det viktig å være godt forberedt til en slik tur, fordi det kan fort bli slitsomt dersom man ikke er klar til en lengre fest.

Festivaler i verden

Det finnes mange spennende musikkfestivaler rundt om i verden som man kan besøke. Den absolutt største musikkfestivalen i verden per 2019 er Donauinselfest i Østerrike. Det kan være litt vanskelig å forestille seg, men over tre dager så kommer det faktisk cirka tre millioner mennesker for å se på. Du kan kanskje se for deg hvor gøy det kan være, men husk også at det er mye kaos og stress ved å arrangere seg en plass på en sånn festival. Husk også på at en slik tur kan ende opp med å koste en god del penger. Dersom du har lyst på et forbrukslån så kan du besøke centum.no for å finne noen veldig gode renter på lånet.

I Norge har vi for eksempel Øyafestivalen der det har kommet veldig mange kjente artister fra hele verden. Blant annet Kanye West og Kendrick Lamar har deltatt på denne festen.

Forberedelser

Det er veldig viktig at du er forberedt til å dra på en slik festival. Det vil da altså si at du bestiller billetter før de blir utsolgt, og at du planlegger hele turen nøye. Fly og hotell må være på plass og bestilt så tidlig som mulig, og du må forberede og pakke flere dager før du reiser – slik at du slipper å stresse med det dagen i forveien. Festen starter med en gang du drar!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *