Festivalene kan få grønt lys i sommer

Det skal ikke legges skjul på at det har vært et tungt år for festivalene som ikke fikk foregå som normalt. Nå nærmer det seg et helt år med pandemi, og det er flere som ser frem til en sommer med festivaler. Regjeringen planlegger å la festivalene foregå i år, og lager derfor til en krisepakke på 350 millioner kroner til å støtte festivalene. Det er vanlig at folk flest har begynt å tenke på sin egen sommerferie på denne tiden, for å planlegge og spare til for eksempel festivaler.

Økonomisk sikkerhetsnett

Tross forsinkelser i vaksinasjonsplanene, virker regjeringen positive til at enkelte festivaler får fortsette planleggingen som før. Nå er det i hvert fall et økonomisk sikkerhetsnett for å kunne fortsette, i tilfelle noe ikke skulle gå etter planen. Krisepakken på 350 millioner skal være til juli og august. Da er det bare å håpe på det beste og vente spent på at festivalsommeren skal ta form. Det er fremdeles usikker og vanskelig å forutse om antallet med publikum som vil være tillatt på festivaler i år. Det kan være alt fra 200 til 5000, men for tidlig å vite om det får være vanlig antall tillatte besøkende. Blant annet Parkenfestivalen i Bodø ser positivt på krisepakken som er satt opp, for ikke å nevne et tidlig signal for å fortsette planleggingen deres. Det er tross alt en høy risiko å planlegge festivaler.

Planlegging av sommer

Du som enkeltperson har nok allerede begynt å planlegge hva du skal i sommer? Det er mye å tenke på, da økonomien har vært usikker for Mangen i år. Godnyheten er at det er mulig å ta opp lån uten sikkerhet til festival for sommeren. Ved å sette opp en nedbetalingsplan for lånet du tenker å ta opp, så har du mye bedre oversikt. Totalt sett er det ikke mulig å låne på en sum som er over din brutto årsinntekt. Det er fremdeles mulig å prøve å søke om en passende sum mellom 1000-600 000 kroner. Greien med lån uten sikkerhet, er at du har store friheten til lånet i motsetning til tradisjonelle lån hvor du må ha et fastsatt låneformål. Bruksområder for slike lån blir ofte brukt til refinansiering eller til bruk på reiser. Det kan koste om du planlegger en tur til en annen by i for eksempel Norge, for å oppleve en av de mange spennende festivalene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *