Sulten på festivaler?

Visste du at bare i 2008 var 61 % av Norges befolkning med på en konsert? Ifølge Statistisk sentralbyrå var denne befolkningen i alderen 9-79, og det sier ganske mye.

Festivalliv i Norge

Først og fremst kan det godt sies at det å gå på konserter og festivaler uten tvil er en måte å tilbringe fritiden sin på i Norge. Hvert år samler nordmenn seg for å høre på musikk, se sine favorittartister og feire med venner og familie.

Et utvalg av norske festivaler

Det finnes noen meget kjente festivaler i Norge, som for eksempel Tønsberg Vikingfestival, Melafestivalen i Oslo eller Riddu Riđđu i Nord-Norge.

Nord-Norge har alltid vært kjent for forbløffende utsikter, vakre fjorder, rik historie og den berømte mørketiden alle snakker om. Selv om Nord-Norge ikke er det tettest befolkede området, byr det likevel på underholdning og flere festivaler årlig.

En av festivalene som er spesielt populær blant nordmenn er [b]Lofotr Vikingfestival[/b]. Festivalen tar plass på Borg. Voksne og barn fra hele landet drar dit for å oppleve ekte vikingspesialiteter som blot og vikingmarked. Man kan også delta på et kurs i håndverk, hvilket kan inspirere en til å gjøre mer handymanoppgaver hjemme. Man trenger bare litt inspirasjon og en del redskap. Og da er det godt å besøke en butikk før, som for eksempel Byggmax med sitt utvalg av utstyr.

Den andre festivalen i dette området er [b]Riddu Riđđu[/b]. Dette er en urfolkfestival som foregår i lavvoer i Manndalen. Dette er et samisk område, og man kan møte ekte urfolk som fortsatt lever tett på naturen i sin tradisjon. Ikke minst er det verdt å nevne [b]Trænafestivalen[/b], som er plassert på en øy i Polarsirkelen. Denne enestående rockefestivalen er en sammensmelting av moderne musikk, tradisjon og natur i ett.

En av de aller største festivalene i Norge er den berømte [b]Øyafestivalen i Oslo[/b]. Festivalen foregår i Tøyenparken, midt på sommeren.

Her samler det seg enorme mengder folk hver sommer for å se over 280 artister i løpet av noen dager. Øyafestivalen byr på rock- og popmusikk, samt uforglemmelige opplevelser i de fine uteområdene i Tøyenparken i Oslo. Omkring 85 000 mennesker deltar på nettopp denne festivalen hvert år. Opplevelsen varer i fire dager; en klubbnatt og fire dager i parken. Flere konserter tar plass i ulike klubber og steder, men de fleste samler seg i Tøyenparken.

På festivalen er det alltid lurt å huske å få i seg nok væske og næring. Øyafestivalen 2019 foregår i august, og man kan forvente solfylte dager og høye temperaturer. Det er lett å glemme å drikke og spise jevnt. Ha med deg enten brødskiver og vann, eller forbered maten sammen med familien på stedet. Det finnes egne plasser for å sette opp grill, for å unngå brannfare.

Grill kan også være en fin måte å varme seg på når man deltar på festivaler i Nord-Norge. Finn ut av hva som skjer i Nord-Norge i god tid, tusenvis av mennesker skal dit også!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *