Livemusikkens framtid


Livemusikk har alltid noe spesielt ved seg, og det er en grunn til at tusenvis av mennesker besøker konserter og festivaler. Livemusikk har ikke alltid samme lydkvalitet som digitalt innspilt musikk, men på en konsert handler det om mye mer enn lydkvalitet. Enten musikken blir forstyrret av hylende fans eller av torden og striregn, så er konsertopplevelser noe unikt og annerledes, og ingen konsert blir helt lik, selv om de samme sangene spilles.


Er det for mange festivaler?

 

A fashionable young man with long hair and beard plays a black electric guitar at a live music venue, orange and blue stage lights illuminating the scene. Focus on the guitar. Horizontal image with copy space.

Det har blitt arrangert utallige festivaler i Norge, og nye har dukket opp. Nå opplever mange festivaler nedgang i besøkstallene, og det snakkes om at det kanskje er altfor mange festivaler. Et av problemene er at festivalene ikke samarbeider. To lokale arrangementer kan bli holdt samme helg, slik at de konkurrerer om det samme publikumet. Med litt bedre samarbeid, kan alle festivaler få bedre besøkstall, og noen nye festivaler klarer fint å etablere seg, til tross for at det er mange konkurrenter.


Er været for dårlig?


Mange arrangører skylder også på været når en festival er dårlig besøkt, men nordmenn har ingenting imot å gå på konsert i regnet, så sant musikken er bra. Kanskje det ikke er været som er årsaken, men heller at det er for få store navn på festivalene. Problemet med dårlig vær kan også løses ved å arrangere konsertene i store telt eller eventuelt flytte konsertene innendørs hvis det er meldt dårlig vær.

Er festivalene for like?


Kanskje det er for mange festivaler som inviterer de samme bandene, og spiller den samme musikken. Det er faktisk lettere å lokke folk til festivaler som spiller andre sjangere, som folkemusikk, jazz, blues og country. Det kan skyldes at det ikke er like mange av denne typen festivaler, slik at de få festivalene som er tiltrekker seg ekstra mange besøkende. Kanskje burde enkelte festivaler tilby et bredere utvalg av musikk, eller i hvert fall unngå å invitere de samme musikerne som spilte på festivalen i nabobyen to uker i forveien. Folk vil gjerne ha litt variasjon i musikken når de besøker mange festivaler.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *