Hvordan nytes musikk best?

 

Young woman running in the city. She is sitting and taking break before she continue her daily routine. Sitting and using her smart phone. Texting. Water bottle is beside her.

Alle har sin personlige favorittmåte å lytte til musikk. Noen foretrekker å laste ned musikk til mp3-spilleren sin og spille mens de jogger. Andre har på radioen i bilen på vei til og fra jobb. Folk som jobber på støyende arbeidsplasser har kanskje hørselvern med radio, og ungdommer liker å ha musikk på mobilen.

Ingenting er feil


Når det gjelder hvor og hvordan du spiller musikk, er ingenting feil, så sant du ikke plager andre. Musikk bringer glede inn i livet. Noen sverger på at musikk på CD er best, andre sverger til at livemusikk er best, og drar på konserter og festivaler. Noen fokuserer mer på omgivelsene man lytter i og foretrekker å sitte hjemme i en lun sofa, enten alene eller sammen med venner. Det spiller ingen rolle hvor og når du lytter til musikk, så lenge musikken gir deg glede, ro og gode opplevelser. Og det er nettopp det musikk handler om. Den skal gi deg gode opplevelser i hverdagen.


emotional man housewife with a mop in headphones on a white backgroundHa et åpent sinn

 

 

Selv om du har funnet din favorittsjanger innen musikk, gjelder det å være åpen. Lytt til musikk fra andre sjangere, og lytt gjerne til så mange sjangere som mulig. Kanskje du blir overrasket over hvilken type musikk du faktisk liker. For det finnes hardrockfans som elsker folkemusikk, og det finnes bluegrassfans som elsker opera. Det er fullt mulig å elske mange typer musikk. Lytt også til musikk fra andre land, for musikk binder mennesker sammen. Kanskje du oppdager at folkemusikk fra andre deler av verden har noe du kan kjenne deg igjen i.


Vær tolerant


Det gjelder også å være tolerant overfor andres musikksmak. Du liker kanskje ikke musikken kjæresten, ektefellen eller barna spiller, men husk at den musikken de spiller gir dem glede. Den gleden de føler, er like stor som gleden du føler når du spiller din favorittmusikk. Det er heller ikke sikkert andre liker den musikken du spiller, men da må du forklare dem at vi alle er forskjellige. Kom fram til en avtale med dem du bor sammen med, slik at alle kan spille sin favorittmusikk. Vis også toleranse overfor naboenes musikksmak.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *