Festivaltrender

En kvinne med rumpetaske over skuldrene

Festivaler og mote har alltid gått hånd i hånd. På samme måten som scenen på festivalen er en plattform for artistene å vise seg frem på, så er resten av området en plattform for publikum å vise seg frem på også. På festivaler samler det seg en stor mengde unge mennesker, så derfor er dette et enkelt sted å få oversikten over hvordan ting ligger an når det kommer til klær. Og festivaler er også stedet der moter smitter og inspirasjon og ideer sprer seg videre ut i den unge befolkningen.

Normcore med en twist

En ny mote kan være alt fra et spesielt klesplagg til en kombinasjon av klesplagg. Det kan også være måten man bruker et plagg på og hvor på kroppen det sitter. En Bisarr Øya-trend har spredt seg raskt, og skapt mange både positive og negative reaksjoner. Nå har nemlig den klassiske rumpetaska blitt flyttet fra rumpa til over skuldrene. Man kan se dette som en del av retro-trenden som viser til 90-tallet, samt normcore-moten som går ut på at man kler seg hverdagslig og uformelt. Den klassiske genseren knytt rundt magen var også et populært innslag på den forrige Øye-festivalen.

Tilbake til det kjente

Det er absolutt et interessant fenomen at uformelle og avslappende klær – og spesielt de fra 90-tallet – har kommet tilbake og blitt mote. Kanskje dette er et motsvar på alle de futuristiske moteklærne vi har sett tidligere, som iblant er på grensen til å bli helt absurde. Kanskje er det mange som er lei av å prøve for hardt, og som vil ta det litt tilbake igjen til det som er mer casual. Det er ingenting nytt at folk kler seg ironisk i «kjedelige» eller «normale» klær, men er dette egentlig bare ironisk ment? Om man kjenner litt etter, så er det faktisk ganske behagelig å kunne kle seg sånn.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *