Festivalglede uten vonde føtter

Nordmenn elsker å være på musikkfestivaler, og det har dukket opp stadig flere festivaler rundt om i landet. Heldigvis presenterer disse festivalene alle musikksjangere, fra hardrock til opera, kammermusikk og bluegrass. Det finnes altså festivaler for alle. Mange festivaler er utendørs, og da kan det gjelde å kle seg riktig, for her i Norge kan konserter spilles både i vind, regn og kulde. En annen ting du bør tenke på når du skal på festival, er hva du har på føttene. For det kan faktisk bli en del trasking rundt på området, spesielt hvis konsertene spilles på flere steder.


Portrait of latina woman walking on high heels and feeling pain, massaging feet with hand and sitting on stairs

Fint eller praktisk


Det er selvsagt gøy å kle seg litt fint når du skal på festival, men det gjelder å kombinere det fine med det praktiske. Det gjelder også for skotøyet. Det aller viktigste når du skal på festival, er at skoene er gode å gå i, og at de ikke gnager. Hvis du liker å danse, bør skoene også egne seg til det. Høyhælte sko er stilig og elegant, men egner seg ikke like bra til lange dager når du skal gå mye. Da er det bedre å velge praktiske sko. Og sko trenger selvsagt ikke å være stygge selv om de er praktiske. Joggesko er et godt valg, og velger du for eksempel Nike sko er du både trendy og moderne samtidig som føttene har det godt hele dagen. Dagens joggesko finnes i et utall farger og mønstre, slik at du kan tilpasse dem til klærne du har på.


Føttene skal ikke ødelegge opplevelsen


Under en musikkfestival skal du nyte musikken og samværet med andre. Du skal ikke gå rundt og ha gnagsår eller smerter i føttene. Det kan være lurt å ta på en god fotkrem om morgenen. Den bidrar både til å forhindre gnagsår, og redusere fotsvette. Husk å la kremen tørke før du tar på deg sokker og sko. Stell godt med føttene dine også etter en lang dag på beina. Ta et fotbad om kvelden, og masser føttene slik at du våker oppfrisket og er klar til enda en festivaldag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *