Festivaler – ikke bare for ungdom

Når man er ung, er musikkfestivaler ofte sommerens store høydepunkt. Å bo i telt sammen med gode venner, feste sammen med nye bekjente, og ikke minst høre på masse fet musikk skaper minner for livet. Men musikk og festivaler er ikke bare for ungdom, for de som er litt mer voksne og modne kan også ha enormt utbytte av å delta.

En utfordring som mange støter på etter hvert som man passerer først 30 og så 40 er at man føler at man begynner å stikke seg ut i et miljø der det er veldig mange i 20-årene, ja kanskje overvekt av ungdom under 25. Det finnes imidlertid mange løsninger på dette som gjør at man føler seg mindre utilpass. For eksempel kan menn som begynner å bli litt tynne i håret sjekke ut behandlingene på https://nordichair.com/no/prp/, som på kort tid kan gi deg en ny og freshere look. Så lenge du fortsatt ser ungdommelig ut og samtidig også føler deg evig ung på innsiden, har ikke kronologisk alder egentlig så mye å si.

Festivaler for alle

Festivaler er en berikelse for mange mennesker, noe vi har sett uttrykt i skuffelsen over avlysningene som følge av pandemien. Den gode nyheten er at mange av festivalene har fått solid pengestøtte for å kunne overleve og skape glede for folket.

Festivaler er ikke bare for ihuga blodfans, de som kaster seg mot scenen og kler seg i de siste bandskjortene. Disse arrangementene er til for alle som elsker musikk, og spesielt oss som er glade i å se og høre musikk live – selv om man kan bli stiv i bena og ha litt øresus når natta er omme. Det finnes mange måter å komme seg gjennom en lang festival på, uansett alder.

En av de viktigste aspektene ved dette er at litt eldre festivaldeltakere kanskje må bruke litt mer tid på å forberede seg til en festival. Mest sannsynlig er du der sammen med venner som også er litt eldre, og da er man kanskje litt mer strukturert og mindre impulsiv enn de yngste deltakerne. Derfor er det en god idé å diskutere på forhånd hvilke band man skal høre på, hvordan man skal løse praktiske utfordringer, og så videre.

Hvordan holde seg ung

Det finnes få festivaler i Norge som er bevisst ekskluderende. De aller fleste ønsker seg besøkende som er litt eldre, også fordi disse gjerne har litt mer penger å rutte med enn nittenåringene. Ved å følge med på musikkfronten og gi nye artister og band en sjanse vil du også få følelsen av å være en del av fellesskapet.

Det går også an å fikse litt på utseendet for å se yngre ut. Bytt ut genseren du bruker som seniorrådgiver i en storbedrift med en kul t-skjorte, og ta gjerne noen behandlinger som får hud og hår til å seg friskt og ungdommelig ut.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *