Å jobbe som scenearbeider/scenebygger på festivaler

Sommeren er høysesong for festivaler av ymse slag, og det kreves mange hender både for å skape og for å sette opp kulissene som brukes rundt om på disse. En herlig sommerjobb kan være å få jobber på ulike festivaler som scenearbeider, slik at man får komme og gå gratis, samtidig som man er en del av crewet bak scenen. Kast deg på bølgen, og undersøk hvilke muligheter du har for å være en del av denne herlige sommeraktiviteten.

 

Vær klar til å ta i et tak
Det kan være en del tunge tak å foreta seg om man melder seg som scenebygger eller scenearbeider, da de mottar en del materialer fra billige, nettbaserte byggevarehandler som www.buildor.no. du blir da en del av arbeiderne som skal bære dette på plass, samt sette det opp før forestillingen. Dette er enda en viktig del av puslespillet som skal på plass før man i det hele tatt har noen festival.

theater storage space

 

Ta kontakt med arrangørene direkte
I første omgang kan det lønne seg å enten kontakt arrangørene direkte, eller, dersom du kjenner noen som er med på oppsettinga, kan du høre om de kan sjekke mulighetene på dine vegne. Kanskje du er heldig, og de trenger en stagehand, i alle fall en dag? Følg med på nett også, for mange ensembler vil utlyse sine behov. Da kan du bli en del av en gruppe frivillige som bruker sin tid på musikk og kultur, samtidig som du får et innblikk bak sceneteppet, og kan snakke med musikere og kunstnere direkte!

 

Sjekk med vikarbyråer
Det finnes byråer som skaffer personell til denne type oppgaver, og det kan være at du må gå gjennom disse for å delta på de festivalene du ønsker å være en del av. Maincrew er ett av de mest synlige i dag, og de søker nesten alltid etter scenearbeidere og scenebyggere. Velg endelig noen som har erfaring og er seriøse, slik at du ikke sitter i klemma om noe mot formodning skulle gå galt underveis. Sjekk dine rettigheter og plikter veldig nøye, så får du ingen overraskelser midt i moroa.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *